Sterilitet – tema o kojoj se ćuti?

MaxMedica

Tvoja zdrava podrška

Sterilitet – tema o kojoj se ćuti?

Naši lekari su sproveli kliničko ispitivanje o muškom sterilitetu: Rezultati doveli do pozitivnih iznenađenja.


U današnje vreme se malo češće govori o muškom sterilitetu, u odnosu na prošlost. To je donekle ohrabrujuća informacija, ali i dalje imamo muškarce koji se stide da kažu da imaju problem.


Muški sterilitet, iliti infertilitet je nemogućnost da kod seksualno aktivnih partnera, koji ne koriste kontracepciju, u roku od godinu dana, spontano dođe do začeća. Statistika je pokazala da se to dešava kod čak 15 odsto parova, a da je kod čak 50 odsto parova koji ne mogu da se ostvare u ulozi roditelja, uzrok muški sterilitet.


Uzroci steriliteta mogu da budu razni, pa tako može da utile i zagađenje životne sredine, genetika, oštećenje DNK sperme, pušenje, gojaznost...


Ono što je svakako loše jeste činjenica da je u proteklih pet decenija, pad broja spermatozoida porastao za 50%, odnosno da se brzina opadanja udvostručila u poslednje dve decenije.

Kliničko ispitivanje koje su sproveli prof. dr Aleksandar Vuksanović (urolog) i prof. dr Mima Fazlagić
(ginekolog) za proizvod Fertil Max kapsule, pokazuje da se ova statistika može popraviti, ali prvo i osnovno jeste – da partneri priznaju da imaju problem i da muškarci odrade spermogram kako bi se utvrdilo poreklo nemogućnosti začeća.

  

U ovom istraživanju učestvovao je 41 muškarac starosti od 24 do 49 godina, a cilj je bio da se ispita kvalitet sperme pre uzimanja Fertil Max proizvoda i posle 60 dana redovnog korišćenja suplementa, da bi se utvrdilo da li postoje poboljšanja u kvalitetu sperme i ujedno da se isprati uticaj ovog suplementa
na potenciju.


Ova dva vrsna stručnjaka predstavili su rezultate ovog ispitivanja. Kod svih pacijenata utvrđene su godine života i životne navike kao i BMI, navika pušenja, bavljenje sportom i dr.
Primenjena terapija pokazala je statistički veoma značajno poboljšanje za:
• Broj spermatozoida
• Pokretljivost spermatozoida
• Vitalnost spermatozoida
• Poboljšanje potencije (za čak 41,5%)


Nakon ovog ispitivanja muškarci su prijavili češću jutarnju erekciju, a još lepša vest koju je dovelo ovo istraživanje jeste da su u toku ispitivanja dve žene zatrudnele.

Fertil Max je nov proizvod na tržištu koji zahvaljujući kombinaciji svojih sastojaka ima pozitivan efekat na proces spermatogeneze, povećanje koncentracije i poboljšanje pokretljivosti i morfologije spermatozoida, kao i povećanje potencije i libida. Preporučuje se njegova primena u periodu od 3 do 6 meseci, odn. dok ne dodje do realizacije trudnoće.

Ostavite komentar

Svi komentari se proveravaju pre objavljivanja
Vaš vodič ka zdravim navikama

Tvoja zdrava podrška

You have successfully subscribed!