Kako protiv opadanja kose? Zaštite dlaku iz korena

MaxMedica

Tvoja zdrava podrška

Kako protiv opadanja kose? Zaštite dlaku iz korena

Gubitak kose veći od normalnog (60-100 dlaka na dan) je najčešće povezan sa stresnim situacijama, hormonskim disbalansom, neadekvatnom ishranom ili naslednom predispozicijom, a u poslednje 2 godine kao jedan od najčešćih uzroka opadanja kose navodi se i preležan korona virus.

Nakon prelezane infekcije korona virusom gubitak kose se manifestuje kao difuzno opadanje dlaka, najčešće nakon češljanja ili pranja kose, a ljudi to stanje opisuju kao veoma uznemiravajuće i stresno, jer imaju osećaj da će ostati bez kose kada vide „punu šaku ili kadu dlaka“.

Na glavi postoji konačan broj vlasi zato je važno da očuvate zdravlje svoje kose iz korena, da identifikujete uzrok neobičnog opadanja kose i brzo odgovorite na njega kako biste predupredili dalje opadanje.

Kako biste sprečili opadanje kose važno je da papila i folikul svakodnevno dobijaju potrebne nutrijente i kiseonik posebno za vreme aktivne anagene faze rasta. Kompleksi sa specifičnim sastojcima mogu da stimulišu cirkulaciju krvi kako bi se uspostavio normalan protok kiseonika i snabdevanje folikula dlake neophodnim hranjivim materijala.

Tretmani kojima spolja izlažemo kosu, mogu je učiniti samo trenutno lepšom jer zapravo ne mogu uticati direktno na njen kvalitet i strukturu. Sjaj i jačinu dlake određuje folikul kao njen koren, i potencijal matičnih ćelija u njemu. Zato je važno kosu negovati pre svega iznutra.

X-LAB kapsule formulisane na bazi vitamina (A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 i C), minerala (gvožđe, cink i magnezijum) i ekstrakta koprive, predstavljaju jedinstvenu formulu koja neguje i štiti kosu iznutra.


Vitamini i minerali ishranjuju folikul dlake, čine ga jačim i na taj način sprečavaju lomljenje i opadanje vlasi kose. Očuvan i nahranjen folikul dlake je osnovni preduslov za brži rast kose, koja će imati zdrav, lep i negovan izgled.

Ekstrakt koprive poboljšava prokrvljenost temena i na taj način folikul dlake se snabdeva sa više kiseonika.

Preporučuje primena X-LAB kapsula za bolji rast kose, protiv lomljenja i kidanja dlake, u prevenciji i kod pojačanog opadanja kose, za volumen i sjaj kose, za zaštitu od štetnog uticaja spoljnih faktora (fen, prese, figaro, boje za kosu i dr.). Posebno se tokom letnjih meseci preporučuje intenzivnija zaštita kose, zbog njene izloženosti suncu, vetru, morskoj soli, hloru i dr. Osim na kosu, X-LAB pozitivno deluje i na strukturu i izgled kože i noktiju.

X-LAB kapsule su formulisane u saradnji sa profesionalnim frizerom Miroslavom Lukovićem, poznatijim kao Mister X, iza kog stoji dugogodišnje iskustvo u oblasti nege, i zdravog i lepog izgleda kose.

Neka X-LAB kapsule budu X-FAKTOR tvoje zdrave i lepe kose!

 

POGLEDAJ PROIZVOD

Ostavite komentar

Svi komentari se proveravaju pre objavljivanja
Vaš vodič ka zdravim navikama

Tvoja zdrava podrška

You have successfully subscribed!