Echinacea (Echinacea purpurea)

MaxMedica.

Moj zdravi svet!

Echinacea (Echinacea purpurea)

Drugi nazivi: rudbekija

Latinski naziv: Echinacea purpurea

Opis biljke: Echinaceu su koristili još severnoamerički Indijanci kao lek protiv rana prouzrokovanih kožnim prištevima, aknama i ozeblinama, ali njena najveća upotreba bila je protiv ugriza zmija. Aktivna svojstva biljke otkrivena su krajem XIX veka, zahvaljujući jednom nemačkom doktoru koji je proveo mnogo godina zajedno s Indijancima. Od tada biljka je u centru pažnje mnogih studija budući da jača obrambena svojstva organizma. Zbog te karakteristike nalazimo je u mnogim farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima (tretmani protiv bora, iritirane i suve kože). Biljka iz porodice Asteraceae, ima šuplju stabljiku koja dostigne od 50-100 cm visine. Listovi su uski, duguljasti i prekriveni sitnim dlačicama. Cvet je ljubičaste boje. Uzgaja se kao lekovita biljka i ne širi se spontano. Lekoviti sastojci Ehinacee su: eterična ulja, glukozidi, goliacetileni, inulin i vitamin C.

Spec.dr Aleksandra Ješić preporučuje: ebook NADUTOST STOMAKA

Otkrijte na šta ste alergični testirajući sebe u kućnim uslovima

REŠITE SE ALERGIJE NA HRANU ZA SVEGA 3 MESECA

Alergije na hranu se najteže utvrđuju, mnogi alergeni se mogu sakriti na laboratorijskim testovima, pa je najpouzdanije testirati sebe.

Ne morate da kupujete preparate i plaćate skupe analize, potrebno je samo da se pridržavate plana ishrane koji se nalazi u ovom ebook-u.

  • Eliminaciona dijeta
  • Rotaciona dijeta
  • Test pulsa

Zamislite da možete jesti nesmetano bez straha da će neka hrana izazvati alergijsku reakciju? Potrebno je samo tri meseca da bi se taj scenario ostvario.

PREUZMITE VAŠ BESPLATAN PRIMERAK
i započnite put ka zdravom stomaku već danas

Stanište: poreklom je sa tla Severne Amerike.

Lekoviti deo biljke: koren.

Lekovito delovanje: Ehinacea je imunostimulator. Svoju odbrambenu ulogu najbolje ispoljava na sluzokoži disajnih i mokraćnih puteva, štiteći ih od infekcija. Pošto sadrži flavonoide, moćne antioksidanse, Ehicacea podiže imunitet celog organizma i smanjuje vrednosti povišenog holesterola i triglicerida u krvi, štiteći organizam od ateroskleroze.

Ostavite komentar

Svi komentari se proveravaju pre objavljivanja
Vaš vodič ka zdravim navikama

Moj zdravi svet!

You have successfully subscribed!