Nema artikala u korpi
Folna kiselina
 

 
Folna kiselina 400µg, slika pakovanja proizvoda, svetlo plave boje, koji sadrži 30 kapsula.
CENA: 228,00din Količina:

Za narudžbine preko 1.500,00 din.
isporuka je BESPLATNA

Folna kiselina

CENA: 228,00din Količina:

Za narudžbine preko 1.500,00 din.
isporuka je BESPLATNA

Preporučuje se:

  • kod problema sa snom i depresijom
  • tokom trudnoće jer pomaže normalan razvoj ploda
  • kao prevencija gubitka pamćenja
  • kod mišićnih i nervnih bolova
  • prevencija bolesti srca i moždanog udara
  • preporučuje osobama koje dugotrajno upotrebljavaju alkohol

Folna kiselina spada u vitamin B, a organizmu je potrebna za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i drugih novih ćelija.

Folna kiselina učestvuje u izgradnji ćelija i omogućava njihovu pravilnu deobu, kao i u sintezi DNK i proizvodnji neurotransmitera. Koristi se za sprečavanje nastanka određenih anemija, koje nastaju usled niskog nivoa folata u krvi. Folna kiselina je izuzetno važna tokom trudnoće, jer pomaže normalan razvoj ploda. Nedostatak folne kiseline može da izazove problem sa kičmom i lobanjom bebe - „defekt neuralne cevi”, koji dovodi do smrti ili teškog invaliditeta deteta. Doza od 400 µg folne kiseline koju je potrebno uzimati kao dopunu ishrane je dovoljna da se obezbedi potrebna količina i za vas i za bebu.

Upotreba folne kiseline je naročito značajna u periodu trudnoće i dojenja.  U tom periodu postoji povećena potreba za unosom vitamina B9 jer su količine ovog vitamina u organizmu smanjene.
Folna kiselina ima neverovatno važnu ulogu u razvitku nervnog sistema fetusa. Žene koje su trudne ili planiraju trudnoću trebalo bi da uzimaju dnevno dozu folne kiseline kako bi sprečile nastanak deformiteta fetusa,
kao što je spina bifida, koja nastaje usled nepotpunog zatvaranja neuralne cevi. Između 17. i 30. dana po začeću stvara se neuralna cev embriona, a zatim i zatvara. Od neuralne cevi nastaju kičmena moždina, mozak, kičma i kosti glave fetusa.
Upotrebom folne kiseline tokom trudnoće može se smanjiti rizik od poremećaja u zatvaranja neuralne cevi ploda za 50 do 70%.

SASTAV

Sadrži 100% prirodne ekstrakte  vrhunskog kvaliteta.

PAKOVANJE:

Jedna kutijica sadrži 1 blistera sa 50 tableta.

UPOTREBA

Preporučuje se 1 tableta dnevno, u jutarnjim časovima.

NUTRITIVNA VREDNOST

Aktivna komponenta 1 tableta
(0,25 g)
100 g proizvoda PDU*
Folna kiselina 400 µg 0,16 g 200%
Nutritivna vrednost 1 tableta 100 g proizvoda
Proteini 0,05 g 20,30 g
Ugljeni hidrati 0,14 g 56,22 g
Masti 0,0022 g 0,88 g
Energetska vrednost 0,81 kcal/3,38 kJ 322,78 kcal/ 1350,5kJ
 
NAPOMENA: Proizvod nije zamena za zdravu i uravnoteženu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili lečanje bilo koje bolesti.
UPOZORENJE: Proizvod ne smeju da uzimaju osobe preosetljive (alergične) na neki od sastojaka. Trudnice i dojilje, kao  i deca mlađa od 12 godina pre upotrebe trebalo bi da se konsultuju s lekarom. 
NAČIN ČUVANJA: Čuvati zatvoreno u originalnoj ambalaži, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperature od 15º – 25º stepeni C, van domašaja dece.
 
Dostava na teritoriji Republike Srbije, za robu čija je vrednost veća od 1.500 dinara je besplatna, a za vrednost koja je manja iznosi 185 dinara.
CENA: 228,00din Količina:

Za narudžbine preko 1.500,00 din.
isporuka je BESPLATNA